Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از چهار ماه و پنج روز اقامت در مکه، کاروان امام حسین (ع)، روز هشتم ذی حجّه سال شصت هجری، مکه را به سوی کوفه ترک کرد. در نزدیکی کوفه رسید، به دلیل ممانعت سپاهیان ابن زیاد، کاروان اهل بیت (ع) مجبور به فرود آمدن در کربلا گردید.

امام حسین (ع) در آغاز سفر به جای آن که از مکه به سوی شمال شرق و منزل صفاح (نخستین منزل مسیر مکه به کوفه) برود، به سمت تنعیم در شمال غرب و در مسیر مدینه حرکت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این ترتیب راه حدود ۹ کیلومتر دورتر شد. اقدامی که احتمالاً برای جلوگیری از تعقیب مأموران اموی بود که می‌خواستند از حرکت امام به کوفه جلوگیری کنند.

در صفحه ۱۱۴ جلد پنجم دانشنامه امام حسین (ع) به مسیر حرکت کروان آن حضرت از مکه تا کربلا اشاره شده است. منازلی که در این مسیر طولانیطی شده اندعبارتند از: ۱. مکه، ۲. تنعیم، ۳. صفاح، ۴. بستان ابن عامر، ۵. ذات عِرق، ۶. غمره، ۷. مسلح، ۸. افیعیه، ۹. معدن بنی سلیم، ۱۰. عمق، ۱۱. سلیلیه، ۱۲. ربذه، ۱۳. مغیثة الماوان، ۱۴. نقره، ۱۵. حاجر، ۱۶. سمیراء، ۱۷. توز، ۱۸. فید، ۱۹. اجفر، ۲۰. خزیمیه، ۲۱. زرود، ۲۲. ثعلبیه، ۲۳. بطان، ۲۴. شقوق، ۲۵. زباله، ۲۶. قاع، ۲۷. عقبه، ۲۸. واقصه، ۲۹. شراف، ۳۰. ذو حسم، ۳۱. بیضه، ۳۲. عذیب الهِجانات، ۳۳. رهیمه، ۳۴. قصر بنی مقاتل، ۳۵. طف، و ۳۶. کربلا.

بیشتر بخوانید

«ابومِخْنَفْ» و روایت واقعه کربلا در مقتل‌الحسین (ع)

بر اساس برآورد‌ها و محاسبات، کاروان حضرت سیدالشهدا (ع) این منازل را با مسافتی حدود ۱۴۴۷ کیلومتر، در مدّت تقریبا ۲۵ روز طی کرد.

با رسیدن کاروان به منزلگاه «ثعلبیه»، خبر شهادت سفیرِ کربلا «مسلم بن عقیل» و یار وفادارش «هانی بن عروة» نیز به کاروان می‌رسد. در برخی از روایات نیز آمده است که خبر شهادت مسلم و هانی در منزلگاه «زباله» به امام رسیده است.

خبری که غمی سنگین را بر دل و جان کاروانیان انداخت. امام با بغضی در گلو، «انالله و انا الیه راجعون» میگوید و از پسرعموی شهیدش «مسلم» این گونه یاد می‌کند: «رَحِمَ اللّه مُسْلِما فَلَقَدْ صارَ اِلَی رَوْحِ اللّه وَ رَیحانِهِ وَ تَحیاتِهِ وَ رِضْوانِهِ، اَمّا اِنَّهُ قَدْمَضی ما عَلَیهِ وَ بَقِی ما عَلَینا»

«خداوند «مسلم» را بیامرزد که به سوی روح و ریحان الهی و اکرام و رضوانش کوچید، اما او تکلیف خویش را به انجام رسانید و وظیفه‌ی ما هنوز باقی است».

کاروان منزل به منزل به حرکت خود ادامه می‌دهد؛ از «زَباله» به «بطنِ عقبه» و از آن جابه «شراف» و «ذو حُسُم» که اولین برخورد با جنگجویانِ تحت فرماندهی «حُرّ» در آنجا رخ می‌دهد.

سرانجام در روز دوم محرم سال ۶۱ هجری قمری قافله عشق به سرزمین کربلا می‌رسد.

حضرت اباعبدالله الحسین (ع) دربرابر یاران و اهل بیتش و در کنار سپاهیان «حرّ بن یزید ریاحی» رو به آسمان کرده و می‌فرماید: «اَلَّلهُمَّ اِنّی اَعوُذُ بِک مِنَ الْکرْبِ وَ الْبَلاءِ»!

پس از آن روبه یاران باوفای خویش چنین می‌گوید:

«هذا مَوْضِعُ کرْبٍ وَبَلاءٍ اِنْزِلُوا‌ها هُنا مُناخُ رِکابِنا وَ مَحَطُّ رِحالِنا وَ مَقْتَلُ آجالِنا وَ مَسْفَک دِمائِنا»

اینجا جایگاه مصیبت و بلاست [کربلاییان!]فرود آیید! این جاست که اشتران ما به زمین می‌خوابند و راحله ما فرود می‌آید و اینجا قتلگاه ما و محل به خون تپیدن ماست.

منبع: آنا

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کاروان امام حسین سرزمین کربلا امام حسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۳۷۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آرمان‌های امام راحل به نسل جدید معرفی شود

استاندار گیلان با بیان اینکه کاروان پیاده‌روی با ظرفیت ۵۰۰ نفر از رشت چهارم خرداد حرکت خود را آغاز خواهد کرد گفت: آرمان‌های امام خمینی (ره) به خوبی به نسل جدید معرفی شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، اسدالله عباسی امروز _سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در جلسه ستاد ارتحال امام خمینی(ره) در سالن شهید انصاری استانداری گیلان اظهار کرد: امسال هم کاروان های پیاده و سواره از استان گیلان عازم مرقد مطهر می شوند و کاروان پیاده روی با ظرفیت ۵۰۰ نفر از رشت، روز چهارم خرداد حرکت خود را آغاز خواهد کرد.

وی با بیان اینکه ایمنی مسیر برای کاروان پیاده‌روی باید به نحو احسن مهیا شود، افزود: ایمنی اتوبوس‌ها و صلاحیت رانندگان نیز باید مورد بررسی قرار گیرد تا شاهد برپایی مراسمی باشکوه در مراسم ارتحال امام راحل (ره) باشیم.

استاندار گیلان خاطرنشان کرد: بسته‌های فرهنگی باید برای این کاروان بزرگ آماده شود تا بدون کوچکترین مشکلی عازم مرقد مطهر شوند و در مراسم سالگرد ارتحال امام (ره) حضور پیدا کنند.

عباسی تاکید کرد: عظمت و پیام این کار فرهنگی باید به خوبی انعکاس داده و سعی شود جوانان بیشتری در کاروان پیاده روی حضور پیدا کنند و با توجه به اینکه نسل جدید، زمان انقلاب را درک نکردند، با حضور در این کار فرهنگی می توانند با آرمان های امام راحل بیشتر آشنا شوند.

وی تصریح کرد: اکنون بیداری ملت های آزاده جهان به واسطه چراغی است که امام راحل افروختند و انقلاب اسلامی را بنیاد نهادند؛ این مشعل همیشه روشن می‌ماند و راه امام و شهدا هر ساله پررهروتر خواهد بود.

کد خبر 749346

دیگر خبرها

  • هدایت و تربیت، مهمترین رسالت معلمان
  • فضای مجازی سبب شده تا از تربیت فرزندان غفلت شود
  • حرکت کاروان عزاداری شهادت امام صادق (ع) از میدان المپیک تا دانشگاه علامه طباطبایی 
  • انسان در سایه آگاهی و دانش به تقرب الهی می‌رسد
  • خیر انسان در حرکت در مسیر الهی است
  • آرمان‌های امام راحل به نسل جدید معرفی شود
  • ماجرای عجیب قتل حسین به دست «ع» گدا
  • تفریح حق مسلم شهروندان است/ برگزاری تورهای رایگان گردشگری ویژه محلات کم‌برخوردار اصفهان
  • حرکت جبهه جهانی انقلاب، مستحکم‌تر و نیرومندتر از پیش
  • تاریخ شهادت امام جعفر صادق(ع) ۱۴۰۳ + زندگینامه و احادیث